HistorieDe successtory van Jan Batenburg begon in 1965 een bescheiden hoveniersbedrijf op een stuk grond van 1000 vierkante meter achter het ouderlijk huis aan de Admiraal de Ruyterstraat in Oud-Beijerland. Zo’n vijf jaar later kocht hij aan de Beneden Oostdijk 3000 vierkante meter grond voor de opslag van bielsen die destijds heel populair waren bij de aanleg van tuinen en materialen die vrijkwamen uit te renoveren tuinen. Buurmans grond komt maar één keer te koop, dacht Jan Batenburg toen er in 1973 nog eens 16.000 vierkante meter aangekocht werd.

In 1978 kwam daar nog eens 5500 vierkante meter op Oud-Beijerlands grondgebied bij. Er werd een bloemenkasje op gezet en er werden tuinplanten verkocht, nadat Batenburg al uit het jasje van mini-tuincentrum in het dorp was gegroeid. Toen kwam ook al de eerste scheiding van de bedrijven: de bloemenzaak (nu HomeTrends) en het hoveniersbedrijf / tuincentrum Batenburg (nu Tuinwereld Oud-Beijerland gingen elk hun succesvolle weg.

Rond 1990 maakte Jan Batenburg met de gemeente in het kader van de te ontwikkelen woonwijk Poortwijk een aantal voor beide partijen afspraken en zo kon het hoveniersbedrijf naar een andere locatie aan de Papeweg worden verplaatst.